Kész az első leves, az íze meglepő. Nem is olyan rossz, de dobnék bele némi sót, de nem lehet.
Megpróbálta turmixolva, de nem változott az íze.
Recept és a valóság sajnos eltér: - kell karórépa (nem ismerjük így kimaradt), 1 db hagyma, 1 db fehér répa, 1 db póréhagyma, 1 db burgonya (közepes), 3 db zeller szár (levél nélkül), 3 db cukkini (Ági szerint Zukkini), de csak egy db volt a piacon, 2 gerezd fokhagyma, 2 db sárgarépa, 1 hajtás kakkukfű (nekünk szárított volt), 2l víz, 4 teáskanál Bragg (valami szójaszós féle) ez a képen még nincs benne, mert nem volt. Álíltólag valami szója féle. 1,5 órát főtt. Ez az alapja az összes többi levesnek.
Mire hazaértem szeretett feleségem egy olyan csirkés receptet dobott össze, hogy az csak na. Meg sem kérdeztem hogy mi van benne, hanem benyomtam. Akkor még nem is jutott eszembe, hogy lefényképezzem.
Recept: fél csirkemell, oliva olajon megpárolva, Mikor a hús befehéredett akkor adtuk hozzá a Kaliforniai paprikát, cukkinit, poréhagymát, kevés újhagymát, répa, kakkukfűvel és bazsalikommal, valamint szójaszosszal (1 evőkanál) ízesítve. Az egészet még tovább párolni míg a zöldségek meg nem puhulnak. Víz nem kell hozzá a hús enged eleget. Mikor a hús leve elfő, a hőfokot fel kell emelni le kell pirítani az egészet.
Hozzá legurítottam (ide illene a SÖR meghatározás) fél liter citromos vizet. Ez kb 18 óra magasságában volt. 20 órakor legurítottam a zöld teát mindösszesen csak egy csészével. Majd meglátom az esti hatást.
A hűtőben van mindig hideg citromos víz. Ez nyárra pont jó. Szedtem Bozza virágot, beásztattuk vízbe. Én kaptam hozzá kevés citromlét, a csajok meg még cukrot a sajátjukhoz.