HTML

Út a riviérára

Egy hosszú út melynek végén a várva várt hétvége

Friss topikok

  • Tancos: Szia Megértem, hisz nagyon sokat dolgoztok. A sulyommal kapcsolat tartom, a futás sokat segít. Má... (2012.04.04. 21:25) London
  • Hella1975: Áprilistól várhatólag meglesz a kihúzható kanapé is. lesz hol aludni. :) (2012.02.19. 21:26) Élmények
  • LeAg: Miutan a Cannes-i fesztival idejen jöttök, talan lesz "egy-ket" CELEB akiket latni fogtok... :-) I... (2011.10.25. 18:20) Köszönet
  • Tancos: :) (2011.10.24. 19:09) ANGLIA
  • Tancos: Hugi is elkezdte. Remélem sikerült neki is elérni mindazt amit nekem. Kolleganőm is csinálja illet... (2011.10.20. 07:59) Snadwich party

Linkblog

8. nap 2015

Tancos 2015.03.30. 21:37

Mai napra volt betervezve anyosomék egyik szobájánka parkettázása, így korán felkelve - a vasárnaphoz képest - indultunk hozzájuk. A reggelt 79,1 kg kezdtem, kifelemenet beugrottunk egyik barátunk boltjába pár zöldségé és gyümölcsé. Mielött elindúltunk vólna tőle, bevágtam egy banánt. Jó régen ettem banánt az biztos.

foldimogyoro.jpgKiérve, megamévá tettem egy almát és találtam főldi mogyorót is, aminek évjárata már kicsit érezhető volt (2014. dec), de ettem belöle. Arra gondoltam, hogy megpiritom egy kicsit, hátha add neki egy kis + ízt. Nem jött be, vagy én nem csináltam jól, mindenesetre a kukában kötött ki.

Elkezdtük a parkettázást (10 óra után), sokat tudtam segíteni/keze alá dolgozni sogoromnak. Parketta lerakást először a mi lakásunkban láttam, majd most anyóséknál, ahol az asztalos barátunktól ellesett mozdulatokat is ki tudtam próbálni a dekopirfűrésszel. Sajnos nem tudtuk egyben lerakni, mert közbeszólt az ebéd.

csirke_a_serpenyoben.jpgÉn jószokásomhoz híven külön csináltam finomságot. Feleségem összevágra a zöldségeket (1 lilahagyma, 15 cm uborka, 10 cm póréhagyma, 1 sárgarépa, 2 paradicsom, 1 paprika, fél cékla). Én nekiestem a húsnak, mely csak egy fél csirkemell. Vad fűszerrel megszórtam, majd egy kis chilivel, ami nem lett kissssss. Ezt utólag vettem észre. :) Mikor a fűszeres oldalát belerakom a serpenyőbe, majd csak utána fűszerezem be a másik oldalát, így megy egy kicsi mellé is az olíva olajba, vagy a margarinba. CSAK EGYSZER fordítom meg a húst. csirke_nyers_zoldsegkorettel.jpgÉrdemes olyan edénybe rakni amiben nem tapad le, ha ilyen nincs akkor még az elején meg kell mozgatni a csirkehúst. 2-3 perc múlva érdemes megemelni egy kicsit és a színe felől érdeklődni, ha már jól megsült, mint a képen akkor, lehet fordítani. Az egész müvelet szerintem nem több, mint 5-10 perc, ez attól függ mekkor lángon/fokozaton sütjük. Húsok, ha készen vannak akkor átrakom a tányérra és a serpenyőben lévő fűszeres zsíradékkal leöntöm még. Ritkán a  zöldséget is meg szoktam forgatni a serpenyőben maradt zsíradékban. A fennt felsorol zöldségek úgy a tányéron lévőknek a 2,5 szerese. Mivel nem fért az egész a tányárra, így többször szedtem belőle a húsok mellé. Aki kipróbálja annak: jó étvágyat.

Parkettázást 15 óra után egy kicsivel fejeztük be, a fél órás ebédszünettel együtt. (15 m2).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://franciariviera.blog.hu/api/trackback/id/tr587316320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása