Jól kezdődött nap. 6 órától fent vagyok, vagyis részben, mert néha, néha visszaaludtam. És végül 8:30 keltem. A mérleg 92,4 kg-ot mutatott. Család aludt még, én bekapcsoltam a számítógépet és átalakultam online paraszttá, vasutassá és polgármesterré.
Reggeli: Összedobtam egy tojásrántottát vaj segítségével. Raktam bele póréhagymát, paprikát, vöröshagymát, bazsalikomot (na ezt nem kellett volna) Az íze nem nyerte el tetszésemet, de majd még próbálkozok vele.
Ebédet szintén meg fogom cserélni, mivel ma tartjuk apósom szülinapját és sogornőm névnapját. Ilyenkor vidéken (Nógrád) úgynevezett zabálda van annyi minden finomság készül és ilyenkor a sütikre nem is szoktam beszélni.
Ebéd: Tegnap este még úgy volt, hogy grillezünk egyet, de az idő ma nem ideális. Hogy ne legyen gond még este Ildi bepácolt nekem 5 db fél csirke fokhagymás és citromleves pácba oliva olajjal, kakukkfűvel. Ma ebédet én csináltam. A sorrend utólag kritizálható, de isteni volt. A kép még hiányzik, de már megvan, majd felrakom.
Hozzálalók: 5 szár újhagyma, 1 db újborgonya, 5-7 db spárga meghámozva, 4-5 közepes sárgarépa, 1 db kisebb paprika TV paprika, pácolt csirke hús (friss citrom lé, lereszelt 3 gerezd fokhagyma, kakukkfű) felkockázva, majoranna, bors, szójaszósz.
Recept: Újhagyma fehér részét felaprítottam egy tálba másik felét (zöld) egy másik tálba. A pácléből keveset öntöttem a wokba, meléraktam a fehér részét az újhagymának, újburgonyát kb 0,5 cm kockákra vágod megmosás után lecsöpögteted és belerakod a wokba. Szója szósszal meglocsolod, de csak egy kicsit. Párszor megkevered, figyelj rá, hogy ne égesd le. Ez után jön a karikákra vágott sárgarépa a póréhagymával. Összekevered és még egy kis szójaszószt hozzá. A szójaszós összességében egy evőkanállal több ne legyen. Ez után jön a spárga (én 3-4 felé vágtam), paprika (nagyobb kockára vágva). A végén jön a bepácolt hús szintén kockára vágva. A hús enged annyi lét, hogy ne keljen hozzáadni vízet. Kevés majorannával és borssal meghintettem. Lefedtem és halvány lila gőzöm nincs, hogy meddig kell főzni, érzésre. Kóstolgasd. Nekem a répa kemény marad mert így szeretem.
Tálaláskor friss paradicsomot, fejes salátát és egy kevés újhagymát használtam. Nem rakta a tálra az egészet, mert sokna tűnt, igazam is lett, így maradt majd holnapra is. Hozzárakok valamit és megvan a vacsi.
Vacsorára már felvágtam a zöldségeket, majd ízesítem ha rákerül a sor.